HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

Представници општине Медвеђа у посети инвеститору у Трстенику

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

Заинтересовани Инвеститор за отварање погона за израду кошница у општини Медвеђа, упутио је позив представницима општине Медвеђа за посету њиховом производном погону.

Председник општине Медвеђа, др Небојша Арсић, шеф кабинета председника општине, Никола Андрејевић и Марко Пејић су у друштву представника HELP-a и GIZ-а, града Лесковца и пчеларског удружења „Апис“ из Медвеђе, обишли пчеларску задругу “Рој” из Трстеника, погон фабрике за производњу кошница и пчеларске опреме у Трстенику.

Господин Радомир Брадић, власник пчеларске задруге РОЈ представио је гостима своје производне капацитете а након тога одржали су један заједнички састанак и са Александром Ћирићем, председником општине Трстеник где се разговарало о будућој сарадњи ове две општине.

Процењено је да пројекат производње кошница и пчеларске опреме у општини Медвеђа има перспективу јер је базиран на домаћим сировинама у облом дрвету кога има у великим количинама, младим образованим незапосленим лицима, постојањем пословног простора прикладног за организовање ове производње и расположењу инвеститора да улаже у отварање погона за производњу пчеларске опреме.

Отварање погона за производњу кошница довело би до стварања услова за бржи и економичнији развој пчеларства не само у oпштини Медвеђа већ у читавом крају јер би се у овом погону пчелари снабдевали под повољнијим условима (нижим ценама плаћања пчелињих производа) репроматеријалом и вршио откуп пчелињих производа што би додатно повећало запошљавање и бољи економски положај пчелара и свих грађана oпштине Медвеђа.

Пчеларска задруга “Рој” из Трстеника је проценила да постоје сви позитивни економски параметри за отварање погона за производњу кошница и пчеларске опреме у општини Медвеђа и исказала је интерес и своју спремност за улагање. Представници општине Медвеђа исказали су интерес и могућност да обезбеде пословни простор за отварање погона за производњу кошница и  пчеларске опреме у неком од постојећих објеката који се не користе или недовољно користе.

 

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top