HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

Министри у Влади РС на састанку са руководством општине Медвеђа

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, као и министар омладине и спорта у Влади Републике Србије, проф. др Зорана Михајловић и Вања Удовичић, данас су посетили општину Медвеђа.

У Културном центру Медвеђе одржана су два састанка са представницима ова два министарства. Најпре, са председницима општина Јабланичког округа уз присуство начелника округа, Милоша Ћирића и градоначелника града Лесковца, Горана Цветановића, а након тога одржан је и други састанак, коме су присуствовали поред министара, државних секретара и помоћника министара,  председник општине Медвеђа, др Небојша Арсић са представницима локалне самоуправе општине Медвеђа.

Конференција за медије одржана је по завршетку радних састанака. Као домаћин скупа,  присутнима се прво обратио председник општине Медвеђа, др Небојша Арсић који је констатовао да се никада није десило да Медвеђу у једном дану посете два министра у Влади РС, неколико државних секретара, помоћници из оба министарства и сви директори републичких јавних предузећа. Обзиром да је Медвеђу недавно посетио и председник Републике Србије, Александар Вучић, за становнике Медвеђе је ово историјски дан.

„Овим састанком је држава Србија показала да итекако мисли на све локалне самоуправе са југа Србије, као и на општину Медвеђа, у којој су људи спремни да остану. Ми се трудимо сопственим средствима, али оно што смо данас договорили ће такође допринети и бити велика помоћ да Медвеђа заустави точак миграције и да сва природна богатства којима општина располаже, буду у служби побољашња економског развоја наше средине. Наша болна тачка, пут Медвеђа - Лебане биће у потпуности реконструисан у току ове године, обзиром да ће бити асфалтирана и лебанска деоница пута према Медвеђи.# истакао је Арсичћ. На састанку је договорено решавање проблема водоснабдевања у Медвеђи и Сијаринској Бањи, као и о повезивању општина Медвеђа и Куршумлија преко Радан планине, односно два округа, Јабланичког и Топличког чиме би се заокружио „туристички прстен“ бања са југа Србије.

Уследиле су изјаве за медије од стране начелника Јабланичког округа, Милоша Ћирића, а затим и министра омладине и спорта у Влади РС, Вање Удовичића. Из излагања министра Удовичића, најављена је обнова спортске хале на територији општине Медвеђа, као и донација у виду реквизита и спортске опреме.

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Зорана Михајловић обећала је две милијарде динара или 20 хиљада евра за улагање у путну инфраструктуру у Јабланичком округу.

Михајловићева је похвалила рад одељења за урбанизам на издавању грађевинских дозвола и озакоњењу нелегално саграђених објеката, обзиром да је брзина издавања ових дозвола у Медвеђи изнад републичког просека чиме општина Медвеђа представља прави пример, не само у Јабланичком округу, већ и за општине и градове у Републици Србији.

“Данас смо разговарали и како да помогнемо ЈКП „Обнова“ да набави потребну механизацију за одржавање путева, како не би републичко предузеће одржавало локалне путеве. Они имају две машине и један камион стар 50 година. Обнова мора да има довољно механизације да може сама да се бави одржавањем локалних путева. Боље да оспособимо предузеће. Да видимо можемо ли преко Коридора, Путева Србије, или преко разних извођача помоћи у набавци механизације, како сутра, практично не би републичко предузеће одржавало локалне путеве, а  имајући у виду како изгледа буџет општине и са каквом преданошћу се води рачуна о буџету, ово је више него потребно,“ истакла је за крај конференције, министарка Зорана Михајловић.


 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top