HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

Екипа из Медвеђе трећа на такмичењу младих предузетника и иноватора

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

Савез проналазача Србије као институција „храма знања и звања“, својим умним и интелектуалним способностима омогућиле су реализацију пројекта кроз такмичење младих до 17 година.

Манифестација „Такмичарски дани младих предузетника и иноватора“ одржава се у рурално-градским срединама по свим окрузима РС, а ове године домаћин је био град Врање.

Учешће на такмичењу имали су најбољи ученици VIII разреда основне школе и прве године средње школе.

Општина Медвеђа је пријавила једну четворочлану екипу коју су чинили: Златковић Анђела, Вулетић Милица, Лазић Петра и Филиповић Никола. Ученици су били у пратњи Веселиновић Драгана и Перовић Радета, наставника ОШ „Горња Јабланица“ и ТШ „Никола Тесла“ из Медвеђе. Манифестација је дводневног карактера, у терминима 19.-21. марта. Првог дана одржана је радионица „Израда бизнис плана“ и едукација, а другог је у сали Дома Војске у Врању одржано такмичење на коме су Медвеђани заузели треће место.

Поред награђених ученика, председник савеза проналазача Слободан Бата Симић уручио је и две повеље “Михајло Пупин“ општини Медвеђа и председнику општине, др Небојши Арсићу, који је присуствовао другом такмичарском дану и проглашењу најбољих.

„Циљ ове манифестације такмичарског карактера, је да се омладина и деца подстакну да кроз радионице и израду бизнис планова проводе што квалитеније своје слободно време. Од великог броја екипе из целе Србије, екипа из Медвеђе освојила је треће место и показала да је знање у малим срединама итекако на високом нивоу. Улагање у младе и науку се увек покаже као најбоља инвестиција, јер су они прави амбасадори општине Медвеђа.“

Манифестацији је присуствовао и Државни секретар за привреду, господин Драган Стевановић, као и државни секретар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, господин Ненад Нерић. Иначе, Савез проналазача Србије постоји од 1956. године и броји преко 1000 активних чланова из 12 организационих јединица Србије.

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top