HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

Стабилизација у снабдевању електричном енергијом у Медвеђи Тема састанка са представницима ЕПС-а

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

Због учесталог нестанка струје у великом броју месних заједница у Медвеђи, крајњи корисници константно имају прекиде у напајању електричне енергије. Тим поводом председник општине Медвеђа, др Небојша Арсић, одржао је још један у низу састанака са представницима ЕПС-а, како би проблем што хитније решили.

На састанку испред Електропривреде Србије из Лесковца присуствовали су Мирослав Дочић, директор огранка ЕПС-а Лесковац, и Жарко Ђорђевић, шеф пословнице у Медвеђи.

Како је подручје општине Медвеђа просторно велико и мрежа разграната, шумовит је крај а куће разуђене, све је то имало за утицаја да дође до овог проблема“ - предочио је Жарко Ђорђевић. Кварови су произроковани углавном шумским растињем које није посечено испод траса далековода, као и честим пробојем високонапонских изолатора на делу трасе где има дотрајалих дрвених стубова. С тим у вези, расписани су тендери за наш округ, па се очекује у скорије време и акција чишћења шумског растиња које омета нисконапонску мрежу и доводи до прекида у напајању.

Са представницима ЕПС-а говорило се о уградњи растављача на далеководима и реконструкцији трафо-станица тзв. кула. За ову годину је предвиђено да се замени четири трафо-станице, две у Бучумету, и по једна у Медвеђи и Негосављу. Поред овога, било је речи и о другој линији напајања, ткз. прстенастом напајању којим би се осигурало снабдевање општине Медвеђе електричном енергијом. Изградња 35-киловолтног далековода “Клајић - Сијаринска Бања” омогућило би Медвеђи алтернативно напајање електричном енергијом.

„То је стратешки битно за Медвеђу, чиме би се тај други правац, линија од Клајића ка Медвеђи наставила, и грађани општине Медвеђа имали алтернативно напајање. Надамо се да ћемо у овој години имати стабилну испоруку електричне енергије ка свим породицама на територији општине Медвеђа, и да ће породици Дурковић, у засеоку Мамуловац у Старој Бањи, која је на самој административној линији са Косовом и Метохијом  бити прикључена струја“ - рекао је председник општине Медвеђа, др Небојша Арсић.

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top