HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

Школе у Медвеђи добиле Паметне табле

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

У актуелном процесу дигитализације и опремања образованих установа неопходном дигиталном техником за обављање наставе, општина Медвеђа се сврстала у ред најспремнијих општина за процес едукације у области дигитализације.

Иако спада у ред слабије развијених, општина Медвеђа се труди на све начине да модернизује образовни систем по школама и подигне ниво знања кроз употребу нових технологија.

Компанија „Milenium sistemi“ из Београда, испоручила је и монтирала 14 интерактивних паметних табли на којима ће ученици имати наставу у најмодернијим условима.

Интерактивне табле су дијагонале 104 инча,  попут  класичне школске  табле, а аутентични софтвер за коришћење паметних табли је и на албанском језику по чему је општина Медвеђа јединствена на Балкану и у региону.

У основној школи „Зенељ Хајдини“ у Тупалу, деца на овим таблама могу у потпуности да прате наставу на матерњем језику. Тиме је општина Медвеђа конкретно показала да негује односе са националним мањинама и подједнако улаже у развој свих делова општине. Председник општине Медвеђа, др Небојша Арсић најавио да ће општина Медвеђа наставити да улаже у школе у Медвеђи јер је циљ да наша деца  имају исте услове за наставу као и деца у развијенијим срединама у Србији.

„Сада је XXI век, дигитализација школства је у току. Наша је жеља да ученици општине Медвеђа не каскају за новим технологијама у школству и могућностима које имају њихови вршњаци у већим градовима. Увођење паметних табли је велики помак како за наставни кадар тако и за ђаке. Опремање основних школа само је део конкретних активности од образовања до нових инвестиција и отварања фабрика у општини Медвеђа, како би се зауставио одлазак људи из ових крајева и реализовао план да се побољша положај младих.“

 

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top