HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

Животна средина - од политике до имплементације тема Конференције у Београду

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

Министарство заштите животне средине и Стална конференција градова и општина (СКГО) су уз подршку Министарства државне управе и локалне самоуправе, организовали заједничку конференцију под називом “Поглавље 27-животна средина: од политике до имплементације”, која је одржана данас у београдском Сава Центру.

Ова активност се реализује у оквиру програма “Подршка локалним самоуправама на путу придруживања ЕУ-друга фаза”, коју подржава Влада Шведске.

Учешће на конференцији испред локалне самоуправе у Медвеђи, узео је председник општине, др Небојша Арсић.

Примена закона и решења у области екологије, имплементација у домену заштите животне средине биће тежак процес, он је дугорочан, али и позитиван, и сигурно ће имати срећан крај, рекао је министар за државну управу и локалну самоуправу Бранко Ружић.

"То није само поглавље, говоримо пре свега о томе како живимо и како желимо да живимо наше животе. Да ли поседујемо еколошку свест, какав ваздух удишемо, какву воду конзумирамо. Важни су партнери и активности. Ако немате људе, новац вам много не помаже. Јако је важно имати капацитете за даљи рад на пројектима. Зато је значајно да ћемо релаксирати критеријуме за ново запошљавање. Људски ресурси за значајне пројекте основ су сврсисходног управљања политикама, кадровима и финансијама", рекао је Ружић.

Амбасадор Шведске у Србији Јан Лундин сагласан је са оценом да је по среди дугорочан и позитиван процес који ће имати срећан крај.

"То је процес пун разговора и дебате, некад у складу са политиком, а некад упркос политици. Треба користити знање које постоји. Ми у Шведској имамо већ искуство и прошли смо кроз оно што ви сад пролазите. И ми желимо да поделимо наша искуства са вама.", истакао је Лундин.

Када је реч о уклањању чврстог отпада, Лундин сматра да Србија треба да буде привлачна за туристе и да "није лепо нешто што се налази поред пута, попут дивљих депонија".

Каже да је велики изазов на локалној администрацији, да су потребни људи, а некад и чисто техничка решења.

Генерални секретар Сталне конференције градова и општина (СКГО) Ђорђе Станичић истакао је да представља организацију која окупља све локалне самоуправе у Србији.

"Потребно је, одговорити захтеву времена. Жеља нам је да видимо на који начин може да се имплементира све што се тиче локалне самоуправе у контексту поглавља 27.", напоменуо је Станичић.

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top