HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

“Wellness путовање” кроз Горњу Јабланицу

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

Под покровитељством локалне самоуправе уз подршку клуба привредних новинара и Kластера здравственог велнес и спа туризма Србије, јуче је у основној школи “Горња Јабланица” организован квиз за ученике од 4. до 8. разреда.  

Циљ овог едукативног програма је промоција туристичких потецијала општине Медвеђа и Сијаринске Бање, припремајући тако школарце да кроз квиз знања науче и спознају туристичке потенцијале свога краја, могућностима које им пружа као и занимањима у којима могу да се остваре.

Учесници квиза били су распоређени у више екипа а ђаци су морали да дају одговоре на нешто више од 50 питања. Поред потребног знања, велики број поена добила су деца на сналажљивости и брзини. Победу на овом едукативном такмичењу однела је екипа Јабланице. Квиз је водио Иван Голушин, водитељ на телевизији Пинк.

Директорка школе Славица Ђонић није крила задовољство знањем који су показали њени ученици. “Деца су током припрема за ову манифестацију научила много о свом месту и о богатом римском наслеђу овог краја. Они су увек спремни за изазове, а овај квиз је показао како се у нашој школи квалитетно ради.”

Миљка Богићевић из клуба привредних новинара истакла је да су деца из Медвеђе показала изванредно знање на квизу. “О свом завичају су знали готово све и уједно били довољно упознати са богатим наслеђем овог краја из римског периода. Сада су то знање комплетирали што ће надам се у будућности искористити а својим радом допринети да се о њиховом завичају носи добар глас широм Србије и региона.”

Учесници квиза добили су пригодне поклоне које им је уручио председник општине Медвеђа, др Небојша Арсић. “Ја стално истичем природно и културно богатство наше Горње Јабланица али увек кажем да су највеће богатство Медвеђе људи. Честити, поштени и паметни. Наши ученици су данас показали колико вреде. Они су заправо наша будућност и мотор нашег даљег развоја” - истакао је председник Арсић.

Сваки крај, сваки регион има своје специфичности. Нова сазнања и права промоција културно историјске баштине чува идентитет, разноврсност и богатство нашег народа. Школарци из Медвеђе и овај пут су показали да су достојни наследници својих славних предака.  

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top