HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

Потписани уговори за јавне радове у Медвеђи

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

Oпштина Медвеђа потписала je уговоре о ангажовању незапослених лица на спровођењу јавних радова. Уговор је закључен данас између Националне службе за запошљавање, општине Медвеђа, Дома здравља у Медвеђи, Специјалне болнице за рехабилитацију "Гејзер" из Сијаринске Бање, Туристичке организације општине Медвеђа и Јавно комуналног предузећа "Обнова" из Медвеђе.

Вредност јавних радова износи 7.500.000 динара, од тога се једним делом, у износу од 3.000.000 динара финансирају средствима из буџета општине Медвеђа, а другим делом, средствима Националне службе за запошљавање,  у износу од 4.500.000 динара.

На јавним радовима биће ангажовано укупно 47 радника, од чега у ЈКП "Обнова" биће њих 13 на пословима чишћења депонија, путева, гробаља и уређења јавних површина, затим  у Дому здравља у Медвеђи 8 радника на одржавању и заштити животне средине, чишћењу круга, ординција и отклањања комуналног отпада на већ одређеном складишту, Преко Туристичке организације 13 на уређењу туристичких дестинација у бањи и Медвеђи, и у Специјалној болници за рехабилитацију у Сијаринској Бањи такође 13 радника на чишћењу и одржавању бањске реке, парковских површина и санацији заштитног појаса термоминералних извора у Сијаринској Бањи. Јавни радови ће се спроводити у наредна 4 месеца.

“Овим пројектом Националне службе за запошљавање биће радно ангажовано 47 лица. Ово је највеће издвајање општине Медвеђа за спровођење јавних радова до сада а такође и од стране свих општина на територији Јабланичког округа. Сезонски послови нису трајна алтернатива, привременог су карактера, али помажу да се преброде тих пар месеци, обзиром да су и здравствено осигурани и да иде радни стаж на овим пословима. У последњих пар месеци запошљено је око 74 радника, и то 16 особа преко стручне праксе, углавном високо образовних, затим 11 преко Центра за развој Јабланичког и Пчињског округа и данас потписујемо уговоре за 47 радника на јавним радовима" - изјавио је приликом потписивања уговора председник општине Медвеђа, др Небојша Арсић. 

Дејан Станковић, директор филијале Националне службе за запошљавање у Лесковцу, је у свом обраћању истакао да са општином Медвеђа имају стандарно добру сарадњу. Између осталог, општина Медвеђа је прва општина која је уплатила за Локални акциони план запошљавања (ЛАПЗ), из кога ће се финансирати запослени ова четири месеца. "Програм јавних радова намењен је радном ангажовању првенствено теже запошљивим лицима и незапосленим у стању социјалне потребе, ради очувања и унапређења радних способности незапослених, као и ради остваривања одређеног друштвеног интереса. Ове године је општина Медвеђа издвојила највећи износ за јавне радове у Јабланичком округу од свих општина, а Медвеђа као девастирано подручје имаће привилегије код запошљавања за стручну праксу и у наредном периоду" - објаснио је директор филијале, Дејан Станковић.

 

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top