HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

Од понедељка почиње реконструкција државног пута Лебане - Медвеђа

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

Председник општине Медвеђа, данас је у свом кабинету одржао састанак са в.д. директором ЈП„Путева Србије“ Зораном Дробњаком. 

Тема састанка била је динамика око реализације раније најављеног завршетка и повезивања, новим слојем асфалта, деонице магистралног пута Лебане-Медвеђа у дужини од преосталих 5 километара. 

Састанку су присуствовали стручне службе општинске управе, конкретно из одељења за урбанизам, које су припремиле списак праваца локалних путева које је неопходно што пре урадити, обзиром да су у јако лошем стању након непогода које су протеклог викенда задесиле општину Медвеђа.

Након одржаног састанка договорено је асфалтирање 20 локалних путева којима је дат приоритет, а завршетак радова се очекује до средине септембра. За те потребе биће издвојено 30 милиона из општинског буџета. 

„Захваљујући Влади Републике Србије и Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре „Путеви Србије“ издвојиће око 200 милиона динара за 15 километара пута као и за санацију клизишта код рудника Леце. Радови ће кренути од понедељка“ - нагласио је в.д. директор ЈП„Путева Србије.

„Као што је рекао и господин Дробњак, путеви живот значе, без путева нема живота. Са том констатацијом се морамо сви сложити. Општина Медвеђа је девастирано подручје, рељефно и разуђено. Многи локални и махалски путеви су у доста лошем стању. Наш буџет је мали да би покрио улагања у путну инфраструктуру и за све правце на територији општине Медвеђа, зато нам је потребна помоћ државе и “Путева Србије”. 

Путевима ћемо задржати људе на селима и спречити даље миграције ка унутрашњости. Да подсетим, приликом недавне посете председника државе Александра Вучића, општини Медвеђа, добили смо обећање да ће се у најскоријем року започети реконструкција магистралног пута Лебане-Медвеђа, у преосталих 5 км. Сада већ извесно, од понедељка решавамо нашу болну тачку када и почиње асфалтирање те деонице ” -  истакао је председник општине Медвеђа, др Небојша Арсић.

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top