HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

Опремање ОУ општине Медвеђа рачунарском опремом а ускоро и увођење е-Парламента најава министра Ружића

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић посетио је данас општину Медвеђа и разговарао са руководством о начинима за унапређење услуга, које општинска управа општине Медвеђа пружа грађанима, као и о пројектима за бољи живот свих мештана.

Кроз Фонд за локал Министарства државне управе и локалне самоуправе општина Медвеђа је добила 1.460.000 динара за модернизацију рада општине, тачније за набавку рачунарске опреме.

“Пре свега желео бих да истакнем једну квалитетну и продуктивну сарадњу између Министарства државне управе и локалне самоуправе и општине Медвеђа. Мислим да смо успели да сагледамо све аспекте продубљивања наше сарадње. Фонд за локал при МДУЛС је определио скромна али довољна средства за рачунарску опрему која ће свакако користити и општинској управи и наравно индиректно грађанима Медвеђе, али смо такође разговарали и о пројекту е-скупштине, како би већ након конституисања новог сазива скупштине и локалних избора 8. септембра, сама сала која је већ грађевински добила ново рухо, бити и опремљена најмодернијом опремом” - рекао је Ружић на конференцији за новинаре.

Имајући у виду мултиетнички састав општине, министар је указао да је управо то оно што издваја и ствара предуслове за ширење спектра могућности на којима општина Медвеђа треба да се развија, али и већа одговорност да услуге буду доступне свакој мањини.

„У Србији функционише 22 национална савета национлних мањина које раде јако успешно. Закон је јасно дефинисао шта је улога националног савета и права националних мањина. Четири закона смо донели прошле године који се директно тичу мањина; омогућавају исписивање топонима на језику мањине, дају предност припадницима мањине при запошљавању и омогућавају добровољан упис националне припадности у матичне књиге“, подвукао је министар и рекао да очекује да ће имплементација политика које доноси Влада РС бити бржа и ефикаснија на локалу.

„Реформишемо целокупну управу и сваки процес рада да бисмо били бољи за све наше грађане и разумем да је изазов одговорити на све промене, када немате довољно капацитета. Зато постоји Фонд Министарства и други пројекти на којима ово министарство ради. Од прошле године смо коначно у могућности да конкретно помогнемо општинама да реше досадашње проблеме и крену у промене и тако будемо бржи и услужнији за наше грађане“, казао је Ружић. 

Председник општине Медвеђа, др Небојша Арсић истакао је да се са Министарством разговарало и о повезивању општина Лебане, Бојник и Медвеђа путем Споразума о међуопштинској сарадњи, а са циљем унапређења у појединим областима чиме би се побољшао квалитет живота свих грађана. Такође се осврнуо на помоћ коју Министарство државне управе и локалне самоуправе пружа нашој локалној самоуправи. 

“Захваљујући Министарству, поред набављене опреме за симултано превођење, рачунарске опреме, ускоро ћемо добити једну нову дигитализовану салу скупштине која ће пружити дигитални пренос скупштине. Поред реконструисане зграде општинске управе, Дома здравља у Медвеђи, на ред чекају пројекти за школе у Сијаринској Бањи и Медвеђи. Поред ових говорило се и о проблемима са којима се сусреће наше Јавно комунално предузеће “Обнова”, о исказаним потребама за машинама и механизацијом, и изналажењем начина  како би се ово комунално предузеће унапредило” - истакао је председник општине Медвеђа др Небојша Арсић. 

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top