HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

Министар здравља у посети општини Медвеђа

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

Златибор Лончар, министар здравља данас је у Медвеђи обишао реконструисани Дом здравља, Рехабилитациони центар у Сијаринској Бањи и вишедетну породицу у Газдару.

Након обиласка Дома здравља у Медвеђи, министар је рекао да је ова установа једна од боље сређених не само на југу, већ и шире. 

“Уложено је доста а у плану су још радови у домену енергетске ефикасности. Задовољан сам организацијом службе хитне помоћи па ћемо за потребу ове службе урадити настрешницу”-пренео је министар Лончар у свом обраћању. У договору са градоначелником општине Лесковац Гораном Цветановићем, планирана је организација посебних специјалистичких прегледа у Медвеђи, како грађани не би морали да за обављање истих иду у Лесковац. Нова радна места која је најавио министар ће значајно унапредити квалитет рада.

“У Медвеђи смо из сопствених средстава набавили возило Лада Нива и биохемијски апарат а преко Министарства здравља сада набављамо дигитални ренген апарат. У плану нам је и набавка још једног санитетског возила у наредној години. Кућна нега је добро организована и без обзира на временске и теренске услове ова служба постиже да одговори захтевима пацијената. Здравство на овом простору је нешто чиме се ми поносимо“ – истакао је председник општине Медвеђа, др Небојша Арсић. 

Приликом обиласка Специјалне болнице за рехабилитацију Гејзер, министар је најавио комплетну реконструкцију бање. “Сијаринска Бања има велике потенцијале и то ће максимално бити искоришћено приликом изградње новог, модерног спа центра. Тражимо стратешког партнера а држава је обезбедила новац. Чим буде готов пројекат радиће се комплетна реконструкција бањског комплекса. Тиме ће смештајни капацитети бити знатно повећани, што је неопходно узевши у обзир да су тренутно места за пацијенте попуњена. Наша је жеља да се природни ресурси максимално искористе, а ми ћемо дати пуну подршку. У плану је и повећање броја особља, па ће ускоро бити примљена четири лекара и 15 терапеута“, казао је министар и оценио да Сијаринска Бања у овом моменту ради пуним капацитетом.

Министар здравља, Златибор Лончар је за крај посете општини, обишао новоизграђену цркву Светог Пантелејмона као и породицу Ковинић у селу Газдару. Министар је овој породици која има седморо деце, дао на поклон 2 лап топа, који ће омогућити деци школског узраста да се и технолошки образују. Приликом посете обећао је преко потребну машину „балирку“ за сено као и 2 краве да прошире своје основно грло говеда. 

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top