HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

Министар за рад, запошљавање, социјална и борачка питања обишао установе из свог ресора на територији општине Медвеђа

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

Зоран Ђорђевић, Министар рада, запошљавања, социјалних и борачких питања боравио је данас на територији општине Медвеђа.

По плану посете, министар је у Медвеђи прво обишао Националну службу за запошљавање, где је са директором филијале из Лесковца, Дејаном Станковићем, градоначелником града Лесковца Гораном Цветановићем и председником општине Медвеђа, Небојшом Арсићем разговарао о броју лица који се налазе на евиденцији НСЗ и о лицима који су током године путем акционог плана за запошљавање остварили могућност да се укључе у неки од програма НСЗ. 

Министар Ђорђевић је затим обишао Центар за социјални рад општине Медвеђе, где је обећао подршку у изради социјалне карте Медвеђе. Посети је присуствовао и директор Центра за социјални рад Лесковац, Предраг Момчиловић. Поред овог састанка, разговор је водио и са представницима удружења “Срце за децу”, где се разговарало о побољшању положаја особа са инвалидитетом и начину како помоћи оваквим удружењима. 

Своју посету је завршио у селу Реткоцер, где је посетио 12-очлану породицу Величковић. “Ова породица броји десеторо деце, живи у таквим условима какве нико у овој земљи не заслужује. Ово министарство, као и држава ће свакако све учинити да овакве породице, које привређују а живе у оваквим условима, помогнемо како би ова деца добила потпуно нове услове за живот. То јесте моје обећање, као министра и као представника Владе Републике Србије. Верујем да ћемо се врло брзо поново овде окупити  и обићи породицу Величковић у много бољим условима за живот. При том не мислим на једнократну помоћ од које се не живи, то не решава тренутну ситуацију. Овде треба радити на побољшању услова живота, оно минимално што 99% породица има у Србији. Задатак нашег министарства је да попише број породица које живе на овај и на сличан начин, које притом раде и привређују а опет немају основне услове за живот. Држава мора да помогне оваквим породицама са великим бројем деце, то је нешто најбоље за опстанак и останак на селу, чиме притом радимо на развитку села и останку младих”- истакао је министар Ђорђевић, који је испред свог министарства на поклон даривао породицу са два лаптопа.

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top