HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

Одржана седница Штаба због проблема са водоснабдевањем на територији општине Медвеђа

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

На јучерашње одржаној седници Штаба за ванредне ситуације, било је речи о актуелној ситуацији са водоснабдевањем у Медвеђи.

Наиме, у последњих пар недеља, у многим месним заједницама дошло је до проблема са водоснабдевањем, и немогућности испоруке пијаће воде становницима неких месних заједница због летње суше.

Председник општине Медвеђа, др Небојша Арсић упознао је чланове Штаба са тренутном ситуацијом и предузетим мерама, као и ангажовањем у више наврата цистерни воде из општине Лебане.

„Чињеница је да сви морају бити сагледани и недопустиво је да грађани цео дан немају воду, па су из тог разлога и јако незадовољни, што значи да мора да се нађе најоптималније решење овог проблема.“- истакао је командант штаба, Арсић Небојша.

Директор ЈКП „Обнове“, Станко Милошевић пренео је присутнима да се смањио доток воде јер је велика суша па је смањен капацитет воде на самом изворишту. ЈКП „Обнова“ је одрадила брану и подигла ниво реке за 1,5 м. Постоје 4 бунара и дешавало се да исти буду скроз суви. По речима директора Милошевића, постоји могућност да вода нестаје и због чишћења реке, као и због експлоатације шодера, па самим тим ниво реке буде много нижи од бунара. Истиче и то да поред свих потешкоћа које имају, и поред великог труда да грађани имају воду, мишљења је да се вода ненаменски троши у овом сушном периду.

Закључак седнице Штаба је да, уколико се настави сушни период и не буде било довољних падавина, се ангажује што више цистерни из суседних општина које ће бити доступне становницима у приоритетним местима Лецу, Газдару и Негосављу, као и да се направи план рестрикције коришћења пијаће воде по сатници коју ће сачинити ЈКП „Обнова“.

У току јучерашњег дана на терену су биле цистерне из Лесковца и Лебана, а данас помоћ стиже из војне базе у Боровцу.

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top