HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

Одржан Други фестивал меда у Медвеђи

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

Фестивал меда који је одржан јуче у Спортској хали у Медвеђи, организован је под покровитељством Координационог тела Владе РС за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу, а у сарадњи са удружењем пчелара “Апис” и општином Медвеђа, као партнером на пројекту.

Као представник домаћина фестивала, присутнима се најпре обратио господин Милан Стевановић, председник Скупштине општине Медвеђа.

„Значајну помоћ младим пчеларима да отпочну и унапреде свој бизнис, удружење „Апис“ добило је кроз донацију опреме од стране Немачке организације за међународну сарадњу ГИЗ, чиме су се створили предуслови да млади остану на овим просторима, и обезбеде себи и својим породицама сигурну егзистенцију. Подршку младим пчеларима и пчеларкама пружила је и локална самоуправа, обезбедивши просторије у којима се организују предавања и едукације из области пчеларства, која су неопходна за даље унапређење рада. На нама у локалној самоуправи је да створимо што је могуће повољније услове за пословање наших суграђана, како би мали произвођачи створили основу за сигурнију будућност“-истакао је председник Скупштине општине Медвеђа, Милан Стевановић. Он је додао да општина Медвеђа своју шансу за развој види кроз помоћ пољопривредним произвођачима, јер постоје природни ресурси за развој пчеларства, сточарства, воћарства и треба их искористити као предност овог краја.

Добродошлицу присутнима упутио је и председник удружења пчелара “Апис” Милош Јовић, који је овом приликом подсетио да је ово удружење основало седморо младих пчелара 2017.године, а данас удружење броји 37 чланова, што јасно показује развој ове гране пољопривреде у Медвеђи.

Подршку фестивалу дао је и Савез пчеларских организација Србије, испред којег се присутнима обратио  господин Родољуб Живадиновић. Након изложбеног и продајног дела на фестивалу су била одржана и два стручна предавања која су реализована од стране Савеза пчеларских организација Србије.

Председник Координационог тела Владе РС, професор др Зоран Станковић је истакао да очекује даљи развој општине Медвеђа, обзиром да улагање у манифестације као што су фестивал меда финансијски нису велике а исте даје значајне резултате. “Ово удружење има велики потенцијал за развој пчеларства, притом велики број младих људи је одлучило да се бави пчеларством, и сада је на држави да омогући пласман меда на страно тржиште”- речи су професора Станковића.

Учешће на фестивалу узело је нешто мање од 40 излагача, који су имали прилику да представе и промовишу разне врсте меда, као и козметику и препарате на бази пчелињих производа. Поред производа од меда, на штандовима су се нашли и домаћи производи од разноврсног сезонског воћа које се узгаја на територији општине Медвеђа.

На Фестивалу меда постављена је и изложба слика “Живот пчела”, аутора и пчелара из Лесковца, Зорана Марковића, а пропраћен је и кроз тематске радионице предшколске установе “Младост” из Медвеђе и уметничким делима деце школског узраста.

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top