HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

У Медвеђи одржана конститутивна седница Скупштине Изгласано руководство општине Медвеђе

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

У јутарњим часовима отворена је конститутивна седница Скупштине општине Медвеђа. По дневном реду усвојен је извештај изборне комисије о одржаним изборима 08. септембра 2019. године, на којима су грађани поверење дали листи СНС-СПС-Јединствена Србија. 

Од укупно 25 одборничких мандата колико броји нови сазив Скупштине, 18 места припало је владајућој коалицији. Након верификовања мандата, одборници су положили заклетву. 

За председника скупштине једини предлог дао је Небојша Арсић, који је предложио Милана Стевановића, струковног економисту. Тајним гласањем, са 22 гласа “За”, овај предлог је подржан, чиме је Милан Стевановић изгласан за новог председника Скупштине општине Медвеђа. “Лично сматрам да не би требало да се делимо, већ да сви заједно радимо у интересу грађана", наводи Стевановић и додаје да ће подједнако комуницрати и са грађанима и са одборницима.

За заменицу председника општине изабрана је Горана Бајовић, док је за Секретара скупштине изабран Владица Ђокић.

Након тога приступило се избору председника општине Медвеђа. Као јединствени кандидат испред коалиције СНС-а, СПС-а и јединствене Србије предложен је досадашњи председник општине Медвеђа, Небојша Арсић који је изгласан са 21 гласом од 22 присутна одборника.

Поред избора председника општине, одборници су објединили тачке 8,9 и 10 и истовремено гласали за заменика председника општине и чланове Општинског већа. Према резултатима гласања, Горан Ивановић именован је за заменика председника општине, а за чланове Општинског већа изгласани су: Драган Кулић, Драган Милићевић, Момчило Драшковић, Влада Бабић и Милош Филиповић. 

 

У свом обраћању одборницима и свим гарађанима општине Медвеђа, председник општине Медвеђа истакао је да нам предстоји улагање државе у Сијаринску Бању и завршетак великог броја започетих пројеката. Циљ је да се настави уређење и реконструкција путева по свим месним заједницама, и да до свих мештана буде урађен прилаз у неко догледно време.

 

Одборник Партије за демократско деловање, странке која је била у власти у протеклом сазиву није присуствовао гласању, док су два одборника коалиције Алтернативе за промене и Демократске партије током гласања били уздржани.

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top