HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

Под паролом “Да право свако-дете ужива лако” бројним активностима у Медвеђи обележена дечија

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

Традиција обележавања Дечје недеље у свету и код нас мери се деценијама. Први пут је обележена 1934. године а 1987. године дефинисана је Законом о друштвеној бризи о деци.

Ове године, Дечија недеља обележава значајан јубилеј, 30 година Конвенције Уједињених нација (УН) о правима детета, најзначајнијег међународног документа у области људских права који се тиче детета, као и најшире прихваћеног правног инструмента за заштиту људских права.

Мото Дечје недеља се из године у годину мења, а ове носи назив “Да право свако-дете ужива лако”. Прва недеља октобра резервисана је за обележавање дечије недеље кроз бројне активности деце у остваривању дечијих права. 

Деца из вртића предшколске установе “Младост” и ученици основне школе “Горња Јабланица” су на платоу испред Културног центра и испред улаза школе стварала своја мала уметничка дела. Традиционално, одржан је и маскенбал на коме су деца показала своје креативну страну и умеће у маскирању.

Најмлађи су са својим васпитачима обишли јавне установе како би се упознали са радом у њима. Предшколци су посетили локалну самоуправу, где су их дочекали председник општине, Небојша Арсић и заменик председника, Горан Ивановић. 

За њих је у кабинету организована добродошлица са пригодним послужењем и скромним поклонима. Деца су рецитујући песмице подсетила одрасле да одлично познају своја права, а једно од најважнијих је да буду срећна и здрава. На поклон су локалној самоуправи поклонила цртеже које је председнику уручила директорка предшколске установе, Добрила Андрејевић. Након пријема и дружења у кабинету председника општине, предшколци су обишли и Скупштинску салу. Основци су током дечије недеље обишли Видиковац и уједно имали мали излет у природи. 

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top