HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

Запошљавање младих-искуства и кораци подршке младима у руралним срединама тема завршне конференције ГИЗ-а и МОС-а

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

Министарство омладине и спорта (МОС) Републике Србије и Немачка организација за међународну сарадњу (ГИЗ) били су јуче у Београду домаћини завршне конференције у оквиру пројекта „Подстицање запошљавања младих“.

Испред општине Медвеђа, конференцији су присуствовали председник општине, Небојша Арсић, председник Скупштине општине Медвеђа, Милан Стевановић и помоћник председника општине, Никола Андрејевић.

Под окриљем пројекта и завршне конференције под називом “Искуства и кључни кораци подршке младима за живот и рад на селу”, реализоване су различите мере са циљем подршке организацијама које раде са младима и самим младима у области пољопривреде.

„Наш циљ је да младим људима данас обезбедимо све механизме за стварање стабилних перспектива и сигурне будућности. Србија има младе људе који су  креативни, енергични, вредни и образовани и који су спремни да се суоче са свим изазовима. Ми смо ту да их управо оваквим пројектима подржимо и оснажимо да превазиђу те изазове. Када улажемо у младе, ми им пружамо моћ да самостално креирају своју будућност“, истакао је на конференцији министар Удовичић.

Сваке године Министарство омладине и спорта спроводи „Истраживање положаја и потреба младих“, како би благовремено и свеобухватно препознало све сегменте од значаја за младе и пружило им одрживе механизме и подршку да превазиђу све препрепреке и изазове.

Кроз финансирање пројеката локалних канцеларија за младе и организација цивилног друштва младих и за младе, Министарство омладине и спорта настоји да унапреди услове, односно, да створи услове за стицање нових знања, вештина, да информише и подстакне запошљавање и самозапошљавање младих. Пројектом „Подстицање запошљавања младих“ 12.670 младих је стекло вештине за бољу запошљивост и обавило стручну праксу, 1.352 се запослило, отвореноје 21 социјално предузеће и 9 хабова.

Општина Медвеђа је партнер на пројекту заједно са ГИЗ-ом, Министарством омладине и спорта, Министарством пољопривреде, градом Лесковцем, Хелпом и Фондацијом Ане и Владе Дивца.

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top