HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

Обележен светски дан цивилне заштите у Медвеђи

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

Свечаном седницом Општинског штаба за ванредне ситуације, данас је у Медвеђи обележен светски дан цивилне заштите, који се иначе обележава 1.марта.

Председник општине, уједно и командант штаба отворио је 23. Свечану седницу Штаба и уједно честитао општинском штабу дан цивилне заштите и поменуо неке битне улоге и значај цивилне заштите.

„Светски дан цивилне заштите установљен је 1. марта 1990. године одлуком Генералне скупштине Међународне организације цивилне заштите. У циљу регулисања заштите људи, материјалних и културних добара од елементарних непогода и других несрећа на територији општине, Скупштина општине Медвеђа је 15. септембра 2011. године донела Одлуку о организацији и функционисању цивилне заштите. Њоме је, а на основу Закона о ванредним ситуацијама, прецизно регулисано који су субјекти система заштите и спасавања на територији општине, организације и функционисање цивилне заштите, образовање општинског штаба за ВС и оперативно стручних тимова, постављење повереника и заменика, формирање јединица опште намене, одређивање оспособљених правних лица за заштиту и спасавање, финансирање и друга питања.

 На дневном реду нашле су се следеће битније тачке:

  • Усвајање записника са претходне седнице,
  • Извештај о раду Општинског штаба за ванредне ситуације за 2019. године
  • Усвајање плана рада Општинског штаба за ванредне ситуације за 2020. годину, и
  • Додела признања установама и заслуженим појединцима.

Све тачке дневног реда су једногласно усвојене. У извештају из претходне године осврт је бачен на 2019. годину када није било потребе за увођењем ванредне ситуације, али су биле уведене планске рекстрикције воде у летњем периоду, обзиром да је био суше. Речно корито реке Јабланице је такође санирано и извршено је комплетно чишћење шибља и растиња у дужини од 1,5 км.

План рада штаба за 2020. годину направљен је уз нагласак на превентивно деловање у случају пожара, водоснабдевања, са планом за летње и зимско одржавање путева, као и система за узбуњивање. План је једногласно усвојен, уз жељу да буде што мање кризних ситуација у овој години. Уручена су и признања и захвалнице појединцима и установама који су се истакли у време кризних ситуација. Додељена су признања Дому здравља-за кућну негу, Полицијској станици Медвеђа, Ватрогасној јединици у Медвеђи, и Ивици Ранђеловићу, Начелнику Сектора за ванредне ситуације из Лесковца.

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top