HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

Копаоник бизнис форум

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

Копаоник бизнис форум који је траје од 1.- 4. марта, као централну тему имао је индустрију и повезане теме: Изазови за будућност, дигитализацију, образовање, политику  запошљавања и питање “одлива мозгова”.

Учешће на форуму, као један од говорника узео је председник општине Медвеђа, Небојша Арсић, а говорио је на панелу “Равноправност полова као предуслов одрживог развоја на локалном нивоу“.

На Копаонику бораве представници привредног и бизнис света, и не само Србије већ и из читавог региона, чланови Владе, међу којима су премијерка Ана Брнабић, министар финансија Синиша Мали, потпредседница Владе РС и министарка грађевинарства Зорана Михајловић, али и представници како домаћих тако и међународних финансијских институција – Народне банке Србије, Фискалног савета, Међународног монетарног фонда, Светске банке. Кроз призму бројки – највећи регионални бизнис форум ове године окупља око 1.300 учесника.

“Ове године навршава се четврт века од усвајања Пекиншке декларације и од тог дана до данас урађено је доста у оквиру борбе за женска људска права, али требало би радити још више како би се унапредили циљеви једнакости и развој мира у корист свих жена у свету.” подсетила је Бранкица Јанковић, повереница за родну равноправност. Платформа за акцију бави се пре свега отклањањем препрека за равноправно учешће жена у економском, културном и политичком одлучивању као и за остваривање једнаких права жена и мушкараца у јавном и приватном животу. Бранкица Јанковић је подсетила да жене не би требало затрпавати бирократијом, него им омогућити да равноправно учествују у доношењу одлука на локалном нивоу.

Председник се сложио са том констататацијом цитирајући Маргарет Тачер, британску политичарку и бившу премијерку Уједињеног крављевства која је својевремено изјавила да у политици, “ Aко хоћеш да се нешто каже, питај мушкарца. Ако хоћеш да се нешто направи, питај жену.”

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top