HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

Општина Медвеђа награђена првом наградом за најбољу општинску управу у примени принципа доброг управљања у 2019. години

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

После освојене прве награде за општину једнаких могућности, општини Медвеђа је стигла још једна награда. 

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић донео је Одлуку о расподели средстава из Буџетског фонда за програм локалне самоуправе за 2020. годину и Одлуку о расподели средстава из Буџетског фонда за доделу годишње награде за најбољу општинску/градску управу у 2019. години.

Општина Медвеђа, је поред општине Бечеј, града Ужица и града Пожаревца, награђена годишњом наградом за најбољу општинску/градску управу у 2019. години у примени принципа доброг управљања.

Одлуком о расподели средстава из Буџетског фонда за програм локалне самоуправе за 2020. годину подржано је укупно 74 пројеката, а Одлуком о расподели средстава из Буџетског фонда за доделу годишње награде награђене су 4 локалне самоуправе као најбоље у четири области.

Министарство је из средстава Буџетског фонда за програм локалне самоуправе обезбедило наградни фонд у износу од 10.400.000 динара, односно 2.600.000 динара за општину Медвеђа за финансирање примера добре праксе за област ефикасност и делотворост под називом “Систем менаџмента квалитета у Општинској управи општине Медвеђа као решење за унапређење ефикасности и квалитета рада”.

 

Додатна финансијска средства у износу од 3.840.000 динара која додељује Стална конференција градова и општина из буџета програма “Подршка Владе Швајцарске развоју општина кроз унапређење доброг управљања и социјалне укључености - Swiss PRO” биће такође једнако расподељена победницима.

 

Данас је обављено потписивање Уговора о коришћењу бесповратних средстава из Буџетског фонда за доделу годишње награде и Уговор о коришћењу средстава из Буџетског фонда за пројекат “Дигитализације Скупштине општине Медвеђа” у износу од 2.283.000 динара, а испред општине Медвеђа уговоре је потписао заменик председника општине Медвеђа, Горан Ивановић.

 

Министарство државне управе и локалне самоуправе упутило је 30. јануара 2020. године општинама и градовима јавни позив за пријаву пројеката који ће, у потпуности или делимично, бити финансирани из Буџетског фонда за локалне самоуправе који износи 520.000.000 динара. Од ове године из Фонда, по посебном конкурсу, Министарство додељује и годишњу награду за најбољу општинску/градску управу у примени принципа доброг управљања у 2019. години, као вид финансијске подршке за даље унапређење добре управе и управљања на локалном нивоу. На јавни позив Министарства пријављено је укупно 198 пројеката, док је по позиву за набољу општинску управу стигло 38 пријава.

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top