HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

Обавештење о линиском превозу за време трајања ванредног стања

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

РЕПУБЛИКА СРБИЈА
ОПШТИНА МЕДВЕЂА
Општинска управа
Одељење за урбанизам
Одсек за инспекцијске послове
Број:04-1-355-13/2020
Датум:23.03.2020.год.
МЕДВЕЂА

ОБАВЕШТЕЊЕ

На основу Одлуке о проглашењу ванредног стања на територији целе Републике Србије(„Службени гласник РС", бр.29/2020) од 15.03.2020.горд., измене и допуне Уредбе о мерама за време ванредног стања(„Службени гласник РС, бр.31/2020-3, 36/2020-3, 38/2020-3, 39/2020-3) од 21.03.2020.год., и Наредбе општинског штаба за ванредне ситуације општине Медвеђа од 22.03.2020.год., Одсек за инспекцијске послове обавештава грађане да се на територији општине Медверђа забрањује обављање јавног превоза путника у друмском саобраћају аутобусима, осим посебног линијског превоза, који ће привредни субјекти обављати искључиво ради реализације радних задатака запослених.
Такође овом забраном нису обухваћени такси превоз, лимо сервис и превоз за сопствене потребе, који ће се и даље одвијати у складу са одрдбама Закона о превозу путника у друмском саобраћају.
Уз дозволу министра надлежног за послове саобраћаја, могуће је на образложен и оправдан захтев дозволити обављање међумесног превоза, на начин утврђен додељеном дозволом министра надлежног за послове саобраћаја.
Такође уз предходно прибављену сагласност министра надлежног за послове саобраћаја јединица локалне самоуправе може издати дозволу за посебно организоване линије градског и приградског саобраћаја, искључиво у циљу омогућавања обављања радних обавеза и задатака, у складу са свим осталим мерама донетим од стране Владе, након проглашења ванредног стања.
Функционисање наведених облика превоза, одобрава се искључиво ради превоза приоритетног медицинског и немедицинског особља, које је запослено у здравственим установама, запослених лица у комуналним службама, чије функционисање је неопходно и није могуће обављати од куће, као и запослених за обављање свих других послова који су у функцији обезбеђивања здравља и безбедности грађана.
Препорука је да се наведени облици превоза обављају без накнаде.
Сви предходно закључени уговори о посебном линијском превозу запослених, остају на снази, уз обавезу поштовања свих прописаних мера након проглашења ванредног стања.
Препорука је да послодавци и јединице локалне самоуправе користе овај модел превоза за запослене у привреди, као и могућност превоза за сопствене потребе, под условима прописаним Законом о превозу путника.
Надлежне службе и и субјекти своје захтеве са потребама запослених за организовање посебно формираних линија градског и приградског превоза могу достављати на посебну мејл адресу Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели .
Јединица локалне самоуправе са тако формираних мејл адреса доставља захеве за издавање дозволе министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, а министарство надлежно за послове саобраћаја ће одмах по добијању захтева , а најкасније у року од једног сата, од момента пријема електронског захтева донети одлуку.

У Медвеђи

23.03.2020.год.

Одсек за инспекцијске послове

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top