HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

Почела подела пакета помоћи најсиромашнијима у Медвеђи

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

Захваљујући средствима која су опредељена на Општинском Већу из буџета локалне самоуправе, у току јучерашњег дана набављене су намирнице и исте су смештене у Спортској хали, где су их волонтери општине Медвеђа разврстали по пакетима. Најосновније животне намирнице биће подељене најсиромашнијим нашим суграђанима. 

У сарадњи са Црвеним крстом и Центром за социјални рад, дошло се до слике и информација коме је тренутно најпотребнија помоћ. 

Током данашњег дана уручени су пакети помоћи члановима удружења “Срце за децу”, затим угроженим мештанима у месним заједницама Маровац, Сијаринска Бања, Негосавље, Туларе, Петриље, Мркоње и Медевце, као и у ромском насељу у Медвеђи. Од сутра ће бити подела пакета и по осталим месним заједницама.

Због великог броја позива и интересовања за пакете, заменик команданта Штаба, Горан Ивановић моли суграђане који спадају у наведену категорију најугроженијих, да буду стрпљиви и имају разумевања, јер општина Медвеђа координира већи број активности са циљем пружања свакодневне помоћи људима којима није дозвољен излазак из домова и на њима је ангажовано десетине волонтера. Такође, уколико постоје грађани, да су којим случајем у првој подели изостављени, моле се да се обрате центру за позив у Општини Медвеђа на тел.016/891-138 где ће бити евидентирани за пакет помоћи.

Поред помоћи из локалне самоуправе, донација је стигла и од Бобана Церовића, родом из Медвеђе који је донирао пакет у количини од 250 кг млечних производа. Овим путем господину Церовићу упућујемо речи захвалности за хумани гест.

Из Општинског Штаба за ванредне ситуације Медвеђа још једном апелују да се грађани морају придржавати донешених мера Владе Републике Србије као и наредби општинског Штаба, за добробит свих грађана Медвеђе и спречавања ширења вируса COVID-19 на нашој територији.

 

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top