HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

Званично отварање “Street workout park-а” у Медвеђи у присуству званичника из Министарства омладине и спорта

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

Активно укључивање младих кроз бављење физичком активношћу и неговањем здравих стилова живота, реализује се пројектом “Street workout park” кога финансира Министарство омладине и спорта. 

Пројекат општине Медвеђа подржало је надлежно Министарство са 3.244.200,00 динара, док је учешће локалне самоуправе 342.000,00 динара. Пројектом је предвиђено уређење простора у Зони спорта Ц4, у оквиру школског дворишта ТШ „Никола Тесла“ у Медвеђи, где би млади, али и сви они који се на било који начин баве рекреацијом, квалитетно проводили своје слободно време бавећи се спортом на отвореном.

У оквиру простора предвиђеног за уређење парка за вежбање, постоје тениски терен, мини пич за мали фудбал, тримстазе у дужини око 600 метара, која би требала да се “пресвуче” тартаном, меканом гуменом подлогом, уз напомену да се на сваких 50 метара налазе “искључења” са справама за вежбање које имају детаљни опис како се вежбе изводе. Зона спорта и рекреације је осветљена ЛЕД светиљкама, а за оне које би да се одморе постављене су и клупе. У оквиру искључења са справама постављене су и канте за отпатке, како би се повело рачуна и о уредном и чистом простору за бављење спортом.

Да сви раде за добробит и лепши изглед наше општине показала је и радна акција омладине, којој су се придружили и функционери локалне самоуправе како би још једном показали да заједно радимо ка истом циљу, лепшој и чистијој Медвеђи.

Савремени и брзи темпо живота не даје много простора за вежбање као ни довољно новца за редовну рекреацију, због чега је “Street workout park” на отвореном од велике важности за све суграђане, а нарочито младе. Иако овај парк још увек није званично отворен, омладина је редовно на теренима, што је за кратко време повећало број млађе популације за више од 20% који користе фитнес справе у оквиру "Street workout парка", и уједно подигнута свест код нешто старије популације о значају бављења спортом и вођењу здравог начина живота.

С обзиром да ће справе бити доступне свима, како редовној популацији, тако и осетљивим групама, највише ће користити узрасту од 15 до 30 година, што ће, уз савет лекара и осталих стручних лица, наставника и професора физичке културе, директно утицати на њихов правилан раст и развој. 

“Посебну пажњу обраћамо на здравље наших младих суграђана. Надамо се да ћемо овим пројектом младе одвојити од телевизора, монитора и телефона, како би што више времена проводили у здравом амбијенту и на чистом ваздуху. Бављење спортом је изузетно важно за наше здравље” рекао је председник општине Медвеђа, др Небојша Арсић.

Званично отварање “Street workout park-а” предвиђено је за 11. јун, када се очекује посета министра омладине и спорта, Вање Удовичића или у његовом одсуству, званичника из поменутог министарства.

Овај пројекат ће у Медвеђи имаће вишеструки значај, пре свега на здравље младих и свих рекреативаца, али би утицала и на то да се младима скрене пажња на важност бављења спортом и неговањем здравих стилова живота. На овај начин би се младима понудио шири спектар садржаја где би могли да проводе своје слободно време и тако се склоне од негативних утицаја средине у којој живе, као и од нездравог начина живота.

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top