HOT Business - шаблон joomla Книги
 • Ћирилица
 • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

Одлука о одређивању превентивних мера против епидемије КОВИД-19

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

РЕПУБЛИКА СРБИЈА

ОПШТИНА МЕДВЕЂА

Општински штаб за ванредне ситуације

07Број:217-36/2020-1

06. јул 2020. Године

М е д в е ђ а

            На основу чл.29. Закона о одбрани („Слусжбени гласник РС“ бр.116/07, 88/09, 104/09, 10/15 и 36/18) Општински штаб за ванредне ситуације општине Медвеђа, на основу оцене и процене тренутне епидемиолошке ситуације у општини Медвеђа, а на седници одржаној 06. Јула  2020. Године, доноси

О Д Л У К У

којом се одређују превентивне мере против епидемије КОВИД-19 за период од 06.јула до 19. Јула 2020. Године

 1. Сви грађани су обавезни да користе маску у затвореном простору и да то чине на потпуно исправан начин, уз одржавање минималне дистанце од 2 метра.
 2. У јавном превозуу обавезно је коришћење заштитне маске. Забрањује се улазак у возило лицима која немају постављену заштитну маску. Превозник је дужан да врши редовно проветравање и дезинфекцију возила.
 3. Возачи и путници такси возила морају користити заштитну маску. Возач је дужан да редовно проветрава и дезификује возило, а посебно оне елементе са којима је путник у контакту.
 4. На свим пијацама је обавезна употреба заштитне маске. Ово се односи на продавце, купце и раднике пијаце.
 5. У угоститељском објекту у затвореном простору,  број госитију се ограничава на минимално 4 м2 корисне површине по госту. Особље све време мора да користи заштитну маску. Гост некористи заштитнумаску само док седи за столом. Ово заначи да приликом доласка, одласка, одласка у тоалет и сл. Гост је у обавези да користи заштитнумаску. На улазу у објекат и у тоалету обавезно је средство за дезинфекцију руку.

Радно време угоститељских објеката је до 23,00 часова.

 1. У угоститељском објекту у делу отвореног простора (летњим баштама) број гостију се ограничава на минимално 2 м2, површине баште по госту.

-          Укоолико постоји могућност да се башта овореног типа порошири заузећем јавне површине, дозвољено је проширење исте на јавну површину без повећавања капацитета /број столова и столица), уколико се на овај начин смањује  епидемиолоки ризик по госте, под условом да се не омета слободан приолаз пешака и не угрожава  безбедност кретања.

-          Гост не користи заштитну маску само док седи за столом. Приликом доласка, одласка, одласка у тоалет и сл., гост је у обавези да користи заштитну маску.

-          После сваке употребе столови и прибор морају се дезинфиковати.

-          За сваким столом и у тоалету обавезно је средство за дезинфекцију руку.

-          Прибор и посуђе се морају прати искључиво машински.

 1. Број корисника отворених базена се ограничава на 4 м2 водене и површине за лежаљке по кориснику, уз опбавезно држање дистанце од 2 м.
 2. Препоручује се одлагање свадби, крштења, журки и других прослава са већим бројем учесника, или њихово одржавање са минимално протоколарно потребним бројем људи.
 3. У парковима, на дечијим игралиштима и спортским отвореним теренима обавеза је држђања физичке дистанце од 2 м , осим уколико бораве са лицима из породичног или заједничког домаћинства. Апелујемо на омладину да се приликом дружења на отвореном уздржњ од држења у већим групама. У сваком случају, учесници су обавезни да дрђже минималну међ+усобну дистанцу од 2 м.
 4. У образовним установама (предшколским и школским) одложити све скупоиве и свечаности, а пријемне и друге испита, као и уписне поступке организовати уз примену свих мера заштите (маска, дистанца, дезинфекција руку и просторија).
 5. Подсећамо да су вртићи предшколске установе дужне да примењују све мере заштите (маска, дистанца, дезинфекција руку и просторија). Родитељима се посебно препоручује да уколико имају услова за чување деце у домаћинству, да их привремено  не доводе у предшколску установу.
 6. Рад козметичких и фризерских салона, фитнес центара и теретана организовати у складу са мерама заштите (маска, дистанца, дезинфекција руку и просторија).
 7. У верским објектима и приликом обреда примењивати мере заштите (маска, дистанца, дезинфекција руку и просторија).
 8. Дезинфекцију заједничких просторија, примењивати најмнање једном дневно у стамбеним зградама.
 9. Да ЈКП „Обнова“ Медвеђа, једном дневно врши прање улица и јавних површина, примењујући адекватно дезинфекционо средство.
 10. Обезбедити правовремено информисање грађана на ефикасан и веродостојан  начин са акцентом на едукацији.
 11. О спровођењу мера стараће се Општинска комунална инспекција и други законом задужени органи. Свако непоштовање мера повлачи прекршајну одговорност физичког и правног лица, као и затварањеобјекта на период од седам дана уколико се ради о угоститељсдком, продајном или другом напред наведеном објекту.

ОПШТИНСКИ ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈА

 КОМАНДАНТ ШТАБА

Др Небојша Арсић 

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top