HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

ДОПИС

ПДФ Штампа Ел. пошта

-
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
ОПШТИНА МЕДВЕЂА
Општински штаб за ванредне ситуације
07Број:217-40/2020-2
27. јул 2020. Године
М е д в е ђ а

            На основу чл.29. Закона о одбрани („Службени гласник РС“ бр.116/07, 88/09, 104/09, 10/15 и 36/18) Општински штаб за ванредне ситуације општине Медвеђа, на основу оцене и процене тренутне епидемиолошке ситуације у општини Медвеђа, а на седници одржаној 27. јула  2020. године, подноси

Захтев Кризном штабу за сузбијање заразне болести КОВИД 19. Владе Републике Србије

  1. Општински штаб општине Медвеђа, обраћа се Кризном штабу за сузбијање заразне болести КОВИД 19 Владе Републике Србије, са захтевом да се за територију општине Медвеђа омогући тестирање на Ковид 19 на локалном нивоу у Дому здравља Медвеђа.
  2. Општински штаб за ванредне ситуације обраћа се Кризном штабу за сузбијање заразне болести КОВИД 19 Владе Републике Србије, са захтевом да припадници Министарства унутрашњих послова  контролишу  да ли се пацијенти оболели од КОВИД 19  који се налазе на кућном лечењу придржавају мера самоизолације.

О б р а з л о ж е њ е

Општински штаб за ванредне ситуације општине Медвеђ, на седници одржаној 27.јула 2020.године, по разматрању актуелне епидемиолошке ситуације на територији општине Медвеђа утврдио да за нашу локалну самоуправу тестови на КОВИД 19 врше се у Заводу за јавно здравље Лесковац, који је удаљен 50 км од наше општине, и то представља и локалној самоуправи и нашем Дому здравља и свим грађанима. Из напред наведеног Општински штаб за ванредне ситуације општине Медвеђа сматра да би економичније, ефиканије и целисходније било да се тестирање грађана може обавити у нашем Дому здравља.

Општински штаб за ванредне ситуације општине Медвеђа, по разматрању актуелне епидемиолошке ситуације на територији општине Медвеђа, и поношања лица оболелих од КОВИДА 19 који су на кућном лечењу и извештаја Министарства унутрашњих послова утврђено је да Министарство унутрашњних послова од Завода за јавно здравље добија списак лица којима је наложена мера самоизолације услед контакта са зараженим лицима и да они редовно врше контролу ових лица, међутим утврђено је да се Министарству унутрашњих послова недостављају имена лица оболелих од КОВИД 19 који су на кућном лечењу и да се не врши никаква контрола да ли се ова лица придржавају мере самоизлације.

                                                                                                            КОМАНДАНТ ШТАБА

                                                                                                                Др Небојша Арсић

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top