HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

Потписани уговори за јавне радове у Медвеђи

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

Oпштина Медвеђа потписала je уговоре о ангажовању незапослених лица на спровођењу јавних радова. Уговор је закључен данас између Националне службе за запошљавање, општине Медвеђа, Дома здравља у Медвеђи, Центра за социјални рад, Специјалне болнице за рехабилитацију "Гејзер" из Сијаринске Бање, Туристичке организације општине Медвеђа и Јавно комуналног предузећа "Обнова" из Медвеђе.

Вредност јавних радова износи 8.000.000 динара, од тога се једним делом, у износу од 3.000.000 динара финансирају средствима из буџета општине Медвеђа, а другим делом, средствима Националне службе за запошљавање,  у износу од 5.000.000 динара.

На јавним радовима биће ангажовано укупно 53 радника, од чега у ЈКП "Обнова" биће њих 13 на пословима чишћења депонија, путева, гробаља и уређења јавних површина, затим  у Дому здравља у Медвеђи 13 радника на одржавању и заштити животне средине, чишћењу круга, ординција и отклањања комуналног отпада на већ одређеном складишту, преко Туристичке организације 13 на уређењу туристичких дестинација у бањи и Медвеђи, преко Центра за социјални рад 5 особа, и у Специјалној болници за рехабилитацију у Сијаринској Бањи 9 радника на чишћењу и одржавању бањске реке, парковских површина и санацији заштитног појаса термоминералних извора у Сијаринској Бањи. Јавни радови ће се спроводити у наредна 4 месеца.

“"Програм јавних радова намењен је радном ангажовању првенствено теже запошљивим лицима и незапосленим у стању социјалне потребе, ради очувања и унапређења радних способности незапослених, као и ради остваривања одређеног друштвеног интереса. Сезонски послови нису трајна алтернатива, привременог су карактера, али помажу да се преброде тих пар месеци, обзиром да су и здравствено осигурани и да иде радни стаж на овим пословима. Имамо велике планове за уређење Сијаринске Бање и других туристичких локација на територији општине Медвеђа. Овогодишња туристичка сезона је задовољавајућа, обзиром на околности, али се надамо да ће идућа година бити много боља, са више посета и разноликим садржајем за рекреацију“ - изјавио је приликом потписивања уговора председник општине Медвеђа, др Небојша Арсић.

Горан Јанковић, као представник филијале Националне службе за запошљавање у Лесковцу, је у свом обраћању истакао да са општином Медвеђа дуги низ година имају стандарно добру сарадњу. „Општина Медвеђа je издвојила највећи износ за јавне радове у Јабланичком округу од свих општина. Ове године биће појачана контрола код спровођења јавних радова, па ће директори имати обавезу да прате рад и ангажовање лица на пословима јавних радова" - објаснио је Горан Јанковић.

javni radovi

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top