HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

Потписани Уговори о додели помоћи за интерно расељена лица

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

Данас је у Скупштинској сали извршено потписивање Уговора са интерно расељеним лицима и општином Медвеђа, коју представља председник општине, др Небојша Арсић. Комисија за доделу средстава намењених за реализацију помоћи побољшања услова становања интерно расељених лица (ИРЛ) је у протеклом периоду расписала Јавни позив, на коме су се могла пријавити избегла и расељена лица док су у расељеништву. Додела помоћи намењена је за набавку грађевинског материјала за завршетак или адаптацију стамбеног објекта, као и за доходовне активности.

Потписивање уговора је подељено у две групе, због препорука и актуелних мера везаних за окупљање ограниченог броја лица. Испред општине медвеђа, Уговоре је потписао председник општине Медвеђа. „Окупили смо се како би међусобно потписали уговоре за средства која су опредељена преко Комесаријата за избегла и расељена лица како би утицали на повећање вашег стандарда живљења. Држава преко јединица локалне самоуправе помаже колико је у могућности а ми морамо да се бавимо и осталим делатностима како би одржавали ово што имамо. Све планиранo смо завршили за ову годину и спремни смо да у новој години радимо на новим пројектима.“

По расписаном јавном позиву општине Медвеђа, Комисија за доделу средстава намењених за реализацију помоћи побољшања услова становања интерно расељених лица је утврдила коначну листу корисника помоћи. Свих 14 породица које су се пријавиле на Јавном позиву остварила су право на помоћ. 

Средстaва намењена за економско оснаживање интерно расељених лица, кроз доходовне активности (тј. за прибављање мањих пољопривредних машина, опреме или основног стада за започињање пољопривредне делатности, алата и опреме за обављање занатских услуга и др.) добиле су 7 породице које су у расељеништву на територији општине Медвеђа. У ту сврху, укупан износ од 1.262.796,00 динара са ПДВ-ом Уговором је опредељено за покретање и унапређење доходовних активности расељених лица.

Преосталих седам породица су остварила право помоћи, намењених за набавку грађевинског материјала за завршетак или адаптацију стамбеног објекта. Укупна вредност ових уговора износи 3.479.060,00 динара са обрачунатим ПДВ-ом.

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top