HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

Одржана 11. Међународна конференција о минералним ресурсима

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

"Одрживи раст кроз одговорно рударство" била је тема једанаесте међународне конференције о минералним ресурсима у Србији, која је одржана у Београду 16. и 17. новембра.

Ова конференција је иначе водећа годишња конференција о рударству и сировинама у Србији и посвећена је пре свега решавању свих важних питања индустрије са фокусом на значај минералних сировина у развоју привреде Србије и региона.

Велики број званичника и стручњака из сектора рударства и геологије из Србије, региона и света, присуствовало је конференцији.

Активно учешће у другом дану конференције узео је и председник општине Медвеђа, др Небојша Арсић, који је у свом говору истакао да је Рудник „Леце“, водећи и највећи привредни субјект у Медвеђи, да запошљава нешто више од 400 радника. Да поред експлоатације у руднику, одличну сарадњу имамо и са компанијама које врше истраживање и рударење на територији општине Медвеђа, попут компанија „Металфер“, „Дунав минералс”, а од скора и са „Јантар“ групом.

Циљ ове конференције је да повеже инвеститоре и стручњаке у рударском сектору са свим релевантним државним, финансијским и друштвеним актерима.

Организатор конференције је компанија TGI Group International, а покровитељи су Министарство рударства и енергетике РС, као и амбасаде Канаде, Велике Британије, Аустралије, Финске, Шведске, Геолошко-рударска асоцијација Србије (ГРАС) и Канадско-српско удружење CANSEE.

Конференција пружа перспективу светског рударског искуства у домену паметног рударства, одрживог развоја, процене ризика и политике здравља и безбедности, глобалних трендова финансирања рударства, утицаја пандемије на регионални развој и женског лидерства у рударству.

 

 

 mkmr11

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top